miercuri, 26 iunie 2013

Sindromul popularității




Ce este popularitatea ? Poate mulți v-ați pus această întrebare măcar o dată până acum. Popularitatea este de fapt o calitate, acea calitate de a fi popular, de a fi faimos. În ziua de azi vedem multe persoane care aleargă orbește pentru a ajunge la ea. De obicei este inexplicabil de ce fac acest lucru. Pentru că nu există un motiv concret eu m-am gândit să îi cataloghez ca suferind de "sindromul popularității".
Cei care suferă de așa-zisul "sindrom al popularității" sunt oameni de toate vârstele. Ei ori au fost educați cu  acest pricipiu ca piatră de temelie, ori au învățat cu timpul de la alte persoane că această calitate este totul. Mulți dintre ei încep să își manifeste sentimentele cu privire la asta din școala generală, dar parcă acestea capătă o anvergură mult mai mare atunci când adolescenții ajung în liceu. Aici totul este privit de la o scară mai mare, sunt mai mulți oameni, deci automat să fii popular în rândul lor este o realizare. Când ești un nimeni printre ceilalți principalul tău scop este să îți faci cât mai mulți prieteni cu care ai lucruri în comun, sau cel puțin așa privim noi ceilalți lucrurile. Ei însă văd altfel ceea ce se întâmplă. Acești adolescenți încearcă să cunoască persoane care au capacitatea de a-i ajuta să urce pe scara socială. Să spunem că nu ar fii chiar un lucru de condamnat în primă fază, dar ceea ce este de fapt rău este că pentru a realiza ce își doresc ei calcă pe tot ce le stă în drum. Nu contează că își rănesc prietenii, persoanele care le-au fost alături în zilele lor cele mai negre și grele, ceea ce contează este că vor ajunge acolo, că vor atinge această calitate care în mintea lor este râvnită de toți. Abia în acel moment ei vor simți cu adevarat gustul victoriei, vor simți că sunt importanți, că au făcut ceva care va dăinui pe parcursul anilor. Totuși sunt aduși cu timpul cu picioarele pe pământ, parcă cineva le dă cu ceva în cap să îi trezească la realitate. Liceul se termină în patru ani. Tot ceea ce ei au muncit să realizeze se spulberă. Sunt nevoiți să pășească într-o lume complet nouă, unde nimeni nu-i cunoaște, unde trebuie să muncească și să se târască pe coate și genunchi ca să iasă la suprafață și să le demonstreze oamenilor din jur ceea ce pot să realizeze. Din păcate aceasta este realitatea; lumea nu acordă încredere unor copii(pentru că asta sunt ei în ochii celorlalți) care abia au terminat liceul. Urmează facultatea pentru unii, iar pentru ceilalți urmeaza munca grea. Parcă visul lor s-a spulberat, nu mai este totul roz și frumos.
Așa poate o să înțeleagă și ei, cei care aleargă neîncetat după popularitate, că în viață aceasta nu este nimic în comparatie cu alte lucruri, precum respectul celorlalți. Ar trebui să înțeleagă că este mai important să ai niște prieteni pe care să te poți baza la greu care să te ajute când ai nevoie și nu unii care se folosesc de ei pentru a ajunge să fie populari sau care le stau alaturi doar datorită acestei calități.  Se poate spune totusi ca este un fel de plata a politelor. Așa simt și cei populari ceea ce au simțit aceia pe care i-au folosit și ei la rândul lor. În viață trebuie să îți faci de multe ori un drum singur și dacă muncești din greu o să reușești să ajungi unde îți dorești, fără să te folosești de alții.

2 comentarii:

  1. Inca un articol reusit. Bravo. Si ca sa concluzionez mai bine cele scrise mai sus de colega mea as vrea sa inchei comentariul cu vorbele scriitorului Oscar Wilde: "Popularitatea este cununa de lauri pe care lumea o asează pe arta proasta".

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi place mult citatul tau pentru ca arata realitatea urata, intr-un mod amuzant. Hahah. Se vede ca esti un om citit!
      Cat despre articolul acesta, sunt de acord cu ceea ce a fost scris si imi pare bine ca se mai gaseste cineva sa vada lucrurile chiar asa cum sunt. Brute si neslefuite.

      Ștergere